Æresmedlemmer.
Æresmedlemskap er høyeste nivå for æresbevisning og innebærer et gratis medlemskap for resten av livet. Som Æresmedlem vil man også motta maleriet «Funnefossen». Et eller flere av følgende forhold kreves for å kunne motta klubbens æresmedlemskap:
- vært engasjert i mange forskjellige roller/aktiviteter
- Engasjementet kan ikke være lønnet
- Inneha FUVOs gullball
- Vist stort engasjement i idrettslaget over minimum 20 år, eller ha utmerket seg særlig i sin aktive idrettskarriere
- Ha utført dugnadsarbeid som har vært særlig nyttig for idrettslaget.
Kandidater til æresbevisning kan fremsendes av alle i idrettslaget. Forslag må begrunnes ift ovennevnte kriterier. Alle forslag til kandidater til æresbevisning skal behandles av det sittende styret
Leif Olsen-Ruud var formann i Vormsund IL 1947 – 52 og fra 1964 – 67. I perioden mellom sine formannsperioder hadde han ulike verv i laget. Han var i tillegg første formann i Funnefoss Vormsund IL etter sammenslåingen 05.02.67, og ledet laget de 3 første årene. Etter at han trakk seg fra formannsvervet fortsatte han i laget med diverse verv i yngres avdeling. Leif Olsen-Ruud hadde i tillegg flere verv i fotballkretsen, bl.a. som kasserer en årrekke.
Leif Olsen-Ruud ble æresmedlem i laget i 1974.
Walter Skyvang var formann i Funnefoss Idrettslag fra 1951 – 62. han hadde en rekke verv i laget både før og etter sin formannsperiode, og satt bl.a. i anleggskomiteen ved byggingen av den nye grasbanen som var ferdig i 1962. han representerte laget i en årrekke i fotballkretsen, bl.a. som medlem av UK og som lagleder for ulike kretslag. Han satt i en årrekkesom lagets representant i Funnefossmarken og nedla en kjempeinnsats for at det skulle bli den kjempesuksessen det ble både økonomisk og publikumsmessig.
Walter Skyvang ble æresmedlem i laget i 1974.
Olav Myrbråten var styremedlem i Funnefoss Idrettslag og Funnefoss Vormsund Idrettslag i 44 år, hvorav mer enn 30 år som kasserer. Han var i tillegg banemester i en årrekke og ansvarlig for baller, merking av baner, klipping, anskaffelse av flis, kritt og annet utstyr til anlegget. Han var lagets økonomirepresentant til Funnefossmarken og kasserer for denne så lenge denne ble drevet. Han hadde idrettskretsens diplom for sitt arbeid til idrettens fremme.
Olav Myrbråten ble æresmedlem i laget i 1974.
Erling Kristiansen var formann i Funnefoss Idrettslag fra 1963 – 65. Etter sin formannsperiode fortsatte han som styremedlem, et verv han hadde i 20 år. han hadde i tillegg er rekke andre verv i laget, og var bl.a. illettørformann i mer enn 30 år. Han var også lagets representant i Funnefossmarken i en årrekke.
Erling Kristiansen ble æresmedlem i laget i 1974.
Bjørn Heiberg ble kasserer i laget i 1973 og hadde dette vervet fram til 1988. han var i tillegg oppmann for a-laget i en årrekke, og ledet bl.a. A-laget under begge opprykkene på 80-tallet. Han har i tillegg ledet lag i alle klasser både som oppmann og trener, og hatt en rekke andre verv innen laget. Han var leder av byggekomiteen ved byggingen av klubbhuset, og har nedlagt en kjempejobb på anleggssiden i laget. Han representerte laget i Funnefossmarken i flere år. Han har representert laget i fotballkretsen i ulike sammenhenger, bl.a. som medlem av desisjonsutvalget og kontrollkomiteen. Bjørn trente Old Girls og Kvinner 4. divisjon samtidig som han var Økonomileder i FUVO.
Bjørn Heiberg ble æresmedlem i laget 5. desember 1987.
Knut Hagen ble nestformann i laget i 1969 og var formann fra 1972 til 1986. Han ledet laget under utvidelsen av anlegget på 70- og 80-tallet, som innebar bygging av klubbhuset, ny fotballbane, håndballbane og parkering og ombygging av den opprinnelige grasbanen. Han representerte laget i Funnefossmarken i flere år. Han representerte laget i Idrettskretsens styre i 3 år, fotballkretsen i ulike sammenhenger og i NFF som medlem og formann i anleggskomiteen og som styremedlem i Ullevål Stadion.
Knut H. Hagen ble æresmedlem i laget 5. desember 1987.
Hadde verv i FUVO gjennom nesten 40 år. Medlem av styret i 13 år, hvorav 6 år som leder og 6 år som nesteleder. Veldig sentral i oppbyggingen av FUVO etter økonomiske vanskeligheter på slutten av 80-tallet. Trente aldersbestemte lag i mellom 20-25 år og var også drivkraften bak Old Boys i en mannsalder. Spilte sine siste a-kamper i 1992, over 50 år gammel. Endte totalt opp med 283 a-kamper.
Erik Heiberg ble æresmedlem i FUVO under 75-årsjubileumet i 1999.
Styreverv i FUVO i totalt 12 år på 70- og 80-tallet og var blant annet nestleder i 72-76. Var i tillegg vært leder av yngres avdeling i mange år, og har æren for at det i sin tid ble egen Nes-serie for de aller yngste lagene. Sentral sponsor i mange år og er i dag blant annet medlem av byggekomiteen.
Arne Engeflaen ble æresmedlem 9. desember 2000.
Debuten på a-laget kom 3. mai 1975 og det ble totalt 241 kamper før FUVO-styret ønsket å satse på ungdommen og sendte han til Skogbygda som spillende trener. Året etter, i 1989, var han derimot tilbake som a-spiller og jr-trener, og han spilte 10 sesonger til før han la opp på a-laget i 1999. Totalt endte han på 405 kamper som er flest i FUVO gjennom tidene. Han er også den eldste som har scoret i en a-kamp, men kun 32 mål i karrieren vitner først og fremst om en arbeidsmaur og servitør. Han har trent a-laget i 5 perioder og har i tillegg trent jr-lag, G16 og G14 i en årrekke. I tillegg til dette har han rukket å være nestleder i 1990, styremedlem i 91-98, sportslig leder i 2001 og varamedlem i 2002-2004, totalt 13 år i styret. Han har en mening om det meste, og har vært veldig sentral i byggingen av kunstgressbanen og garderobebygget.
Roger Myrbråten ble æresmedlem i FUVO i 2006.
Tore har tidligere mottatt FUVOs gullball, og har gjort seg fortjent til æresmedlemskapet både på og utenfor banen. Debutkampen på A-laget spilte han i 1976 og totalt sto han med 370 kamper og 130 mål når han la opp 30 år etterpå. La opp er vel også feil å si, da han i flere år etterpå bidro både på B- og C-laget, og det til mot til dels store protester både fra kone og arbeidsgiver.
Totalt har han 3 opprykk som spiller og han ble toppscorer for a-laget 4 ganger. Både mens han spilte og etter den aktive karrieren hadde han verv i styret, blant annet som formann i 1990. I tillegg har han trent yngres lag i en årrekke. En som fortsatt brenner for klubben, og ikke redd for å stille opp på dugnader eller ta initiativ til å utbedre nødvendige ting på anlegget. Han er også en solid medspiller inn mot politikere og administrasjon i Nes kommune.
Tore Thomsen ble æresmedlem i FUVO i 2014.
Ole er ikke først og fremst kjent for sine bravader på fotballbanen, men du verden for noen bravader utenfor banen. 3 år som styremedlem og varamedlem til styret, oppmann og materialforvalter i en årrekke på 70- og 80-tallet og da A-laget manglet oppmenn vinteren 2006 tok han på seg turene til treningene på Eidsvoll kunstgress også. Han var også oppmann i samarbeidsklubben Nes Fotballklubb.
I mange år hadde han æren for en av de flotteste banene på Østlandet og selv Solskjær har nytt godt av mannens grønne fingre. I 8 vintre har han sørget for flotte baneforhold på kunstgressbanen, og dette har han gjort på frivillig basis døgnet rundt, i all slags vær og uansett om det har vært helg eller hverdag. I flere år hvor vi har arrangert nyttårscup har han ryddet snø til langt på natt, for så å sove i traktoren før han ryddet banene igjen før kampstart klokka ni. Dugnadsinnsatsen har det aldri vært noe å si på, og i FUVO er vi så heldige at denne innsatsen også har smittet over på begge barna, som i dag har tatt på seg jobber for de yngste fotballspillerne. Ole har også tidligere mottatt FUVOs gullball.
Ole Skoglund ble æresmedlem i FUVO i 2014.
En tydelig rørt Tom Hagen ble lørdag tildelt æresmedlemskap i FUVO, og han er den 12. i FUVOs historie som er tildelt æresmedlemskap.
FUVOs æresmedlem Tore Thomsen overrakte maleriet Funnefossen som et synlig bevis på æresmedlemskapet, og fortalte om en velfortjent utmerkelse til en person som veldig mange har en mening om.
FUVO-historikk:
1989: Varamedlem i styret
1990: Oppmann A-lag
1990 – 95: Sekretær
1992: Trener G13/14
1996 – 1998: Sportslig leder
1996-97: Trener Lillegutt 11 og 12
1999: Trener G19
2003-05: Trener FUVO 3 senior
2004: Kampleder B-lag 5. divisjon
2008 – 2010: Aktivitetsleder FUVO 3 senior
2009: Trener G19
1999 – d.d.: Formann
I løpet av årene i FUVO har han blant annet satt i gang og/eller hatt ansvaret for aktiviteter som Fotballek for 3-6 åringer, Jentefotballdagen, FUVO idrettsskole (allidrett), Tine Fotballskole, Nyttårscup med mer. Antall dugnadstimer har vært enormt høyt i veldig mange år.
Øvrige verv:
2003-2008: Nestleder i Nes Idrettsråd
2008 – d.d.: Leder Nes Idrettsråd
Tildelinger:
1994 og 1996: Årets Spiller FUVO A-lag
1995 og 2002: Marvinprisen FUVO
2008: FUVOs Gullball
2007: Lederstipend Norges Fotballforbund
2005: Frivillighetsprisen Akershus Idrettskrets
2011: Gullmerket Akershus Fotballkrets